RAL BEÉPÍTÉS

A RAL beépítés jelenleg a legkorszerűbb megoldás a nyílászáró körüli hőszigetelésre. A nyílászáró körül a hőszigetelés minősége ugyanannyira fontos, mint amennyire a nyílászáró hőátadási értéke. A RAL szalagos beépítés lényege a vízhatlanság, legfontosabb eleme az úgynevezett párazáró fólia, melynek feladata a kitöltő anyag szárazon tartása. Ez kiemelkedően fontos, mivel a víz jó hővezető, tehát az átnedvesedett anyag hőszigetelés szempontjából előnytelen, hő hidak képződését eredményezi.

RAL beépítéshez használt anyagok

illmod trioplex+

Ez a multifunkcionális tömítőszalag az ablakok és ajtók csatlakozó fugáinak légmentes és csapóeső-biztos tömítésére szolgál, és ugyanakkor az egész építési mélységben hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Az egyedülálló belső lépcsős szalag és a szabadalmazott oldal impregnálás megfelel a passzív háznál, az új építményeknél, valamint a felújításnál támasztott fokozott követelményeknek. A vízpára áteresztás vonatkozásában a TP652 „bent tömörebb, mint kint“ tulajdonsággal rendelkezik.

 

TwinAktiv VV

Az illbruck TwinAktiv VV praktikus öntapadó réteggel majdnem minden felület esetén egyszerűvé és gyorssá teszi az ablakok csatlakozó fugáinak tömítését. Teljes egészében vakolható, kül- és beltérben is alkalmazható, és teljesíti a RAL irányelveit. Az egyetlen szövetes fólia a piacon amely Flex-kivitelben 30 % feletti mozgásfelvételre képes!